22 września odbyło się w Warszawie XXIII Food Business Forum® 2025 - jedno z najważniejszych w Polsce biznesowych spotkań restauratorów, inwestorów, kupców oraz dostawców HoReCa. Podczas uroczystej wieczornej gali rozstrzygnięto konkurs organizowany przez redakcje magazynu Nowości Gastronomiczne oraz newsowego portalu Horecanet.pl. W kategorii kuchnia wegetariańska i wegańska restauracja Manor House SPA - Pałac Odrowążów została wybrana do finałowej trójki.
- Kuchnia roślinna jest naszą pasją, którą promujemy i rozwijamy od lat. Wyróżnienie w prestiżowym branżowym konkursie, w którym zgłosiło się ponad 120 restauracji, jest dla nas bardzo nobilitujące. Podium w kategorii kuchnia wegetariańska i wegańska ma dla nas ogromne znaczenie, tym bardziej że konkurowaliśmy również z restauracjami miejskimi, specjalizującymi się wyłącznie w kuchni wege. – mówi Małgorzata Figarska, Szefowa Gastronomii w Manor House SPA.
Manor House SPA**** - Pałac Odrowążów***** jako jeden z pierwszych hoteli na polskim rynku posiadał pełne menu wegańskie. Od ponad dekady jest ono sygnowane znakiem jakości V, potwierdzającym, że dania są odpowiednie dla wegan i wegetarian.