Nasza restauracja zaprasza na wyśmienite dania kuchni polskiej i wegańskiej, w tym wiele propozycji zaskakujących zarazem prostotą, jak i wyrafinowanym smakiem. Zachęcamy do zapoznania się z autorską Dietą Życia, która łączy różne style zdrowego odżywiania.
z polędwicy wołowej, kaczki i tuńczyka z płatkami sera Corregio, kaparami, dodatkiem sosu balsamicznego i paprykowo – koperkowego
z mixem sałat i kremem balsamicznym
po żydowsku
z dodatkiem zielonego pieprzu podawane z cytryną i chrupiącym pieczywem
czarnymi oliwkami i płatkami Corregio skropione sosem balsamicznym
z nutą czerwonego wytrawnego wina podane ze smażonymi jabłkami
z polędwicy wołowej z klasycznymi dodatkami
mixem sałat z jogurtem przyprószone białym sezamem i oliwą z pestek dyni
świeżymi podgrzybkami, plastrami marchewki i zieloną pietruszką po żydowsku
z dodatkiem białego wytrawnego wina i prażonym plastrem sera Corregio
w barszczu czerwonym lub w bulionie
podawana z łazankami z odrobiną kawioru i liśćmi pietruszki
z boczniakiem doprawiona majerankiem i gałką muszkatołową
boczniakiem, szalotką, smażonymi liśćmi szpinaku z czosnkiem i oliwą z natką pietruszki oraz marynowaną rzodkiewką
z liofilizowanym groszkiem z musem marchwiowo-ziemniaczanym
z masłem koperkowym i paloną cytryną z pieczywem (danie wg wagi)
z kozim serem glazurowanym w miodzie i pomarańczy, burakiem, orzechem włoskim i granatem z dressingiem miodowo-musztardowym
wędzonym boczkiem, pomidorem, pokropiony dresingiem balsamico
z emulsją rozmarynową, szatkowaną czerwoną kapustą, imbirem i goździkami, podane z puree ziemniaczano-chrzanowym
grillowana z jabłkiem w syropie z agawy i jaśminowym ryżem
z grillowanymi boczniakami z purée ziemniaczanym i anyżowo-pomarańczowym burakiem
w anyżowym demi-glace z puree ziemniaczano-selerowym, oliwą szczypiorkową i warzywami korzeniowymi z gałązką rozmarynu
na chrupiących plackach ziemniaczanych z podgrzybkami w sosie śmietanowym lub z podgrzybkami w sosie własnym
z pieczonymi w rozmarynie ziemniakami, białą kapustą, kompresowanym ogórkiem i piklowaną cebulką
w imbirze i sosie sojowym z brokułem, porem, marchwią i pieczarką
chipsem boczkowym, szczypiorkiem, czerwoną cebulą, jajkiem z katsuobushi i kiełkami rzodkiewki
w sosie śmietanowym, oprószone czarnym pieprzem z karmelizowanymi pomidorkami koktajlowymi i liśćmi pietruszki
z kiszonej kapusty i grzybów leśnych
z farszem z ziemniaków i białego sera w okrasie z masełka i bułki
w sosie z sera pleśniowego
kapustą i grzybami leśnymi w złocistej okrasie z cebuli
z miodem i orzechami włoskimi
w naleśnikowej sakiewce z bitą śmietaną i czekoladą
przełożone bitą śmietaną i przyprószone czekoladą
z dresingiem z oliwy z pestek dyni
z lodami, czekoladą i bitą śmietaną
z konfiturą, twarożkiem i bitą śmietaną polane czekoladą
cynamonem i konfiturą jabłkową
i suszonych pomidorów z klasycznymi dodatkami
z kminem i gruszką podany z sosem żurawinowym
jabłka i śliwki z ogórkiem kiszonym na pieczywie
z czosnkiem, sezamem i pieczywem
z owocem jałowca, cebulą i czerwoną papryką
z czosnkowym sosem z tofu
z prażonymi migdałami
z sezamem
z wasabi
z podgrzybkiem i ciemną kaszą gryczaną
z pomarańczą
z wakame i tofu
z boczniakiem i makaronem
przyprószone płatkami drożdżowymi
cieciorką, kapustą kiszoną i boczniakiem gotowane w burakach
ze świeżą natką pietruszki i wyspą sałat
i chipsem ziemniaczanym
okryte słodką kapustą z sosem pieczarkowym
z boczniakiem, suszonymi pomidorami i liśćmi szpinaku
skropiony dressingiem balsamico i okryty kiełkami brokułu
suszonych pomidorów, tofu oraz prażonego ziarna słonecznika, z sosem na bazie octu balsamicznego
orzechami włoskimi oraz wegańskim parmezanem
polane syropem z agawy
i czekoladowym kremem z daktyli
marynowane w rumie i soku z cytryny
i kremem kokosowym
z mixem sałat i sosem oliwkowo-paprykowym
marchwi, pietruszki i buraka
z polędwicy wołowej, kaczki i tuńczyka z dresingiem paprykowo – koperkowym
z serem feta i smażoną cebulą
z sosem jogurtowo-chrzanowym
w złotej panierce bezglutenowej
z wasabi
z boczniakiem
ze świeżymi liśćmi bazylii
i tofu
z podgrzybkiem i kaszą gryczaną lub jęczmienną
z boczniakiem i makaronem ryżowym
z sosem koperkowym (danie wg wagi)
z grillowanymi Boczniakami podawana z duszonym burakiem
gotowana z kwiatami hibiskusa na wyspie sałat
okryte słodką kapustą z sosem pieczarkowym
z grillowanymi warzywami z sosem pomidorowo – paprykowym
papryką, podsmażoną cebulą czerwoną skropione dressingiem okryte kiełkami brokułów
koktajlowych pomidorów, tofu, papryki z dresingiem paprykowo - czosnkowym
z dresingiem z oliwy z pestek dyni oraz z ogórkiem
marynowane w soku z cytryny
z żurawiną polane syropem z agawy
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Manor House sp. z o.o., Księdza Karola Kościowa 24A, 97-500, Radomsko Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.