Nasza restauracja zaprasza na wyśmienite dania kuchni polskiej i wegańskiej, w tym wiele propozycji zaskakujących zarazem prostotą, jak i wyrafinowanym smakiem. Zachęcamy do zapoznania się z autorską Dietą Życia, która łączy różne style zdrowego odżywiania.
z polędwicy wołowej, kaczki i tuńczyka z płatkami sera Corregio, kaparami, dodatkiem sosu balsamicznego i paprykowo – koperkowego
z mixem sałat i kremem balsamicznym
po żydowsku
z dodatkiem zielonego pieprzu podawane z cytryną i chrupiącym pieczywem
czarnymi oliwkami i płatkami Corregio skropione sosem balsamicznym
z nutą czerwonego wytrawnego wina podane ze smażonymi jabłkami
ogórkiem marynowanym, krążkami cebuli, czosnkiem i aromatycznym majerankiem
z polędwicy wołowej z klasycznymi dodatkami
z mozzarellą i plastrami pomidora na sałatach
mixem sałat z jogurtem przyprószone białym sezamem i oliwą z pestek dyni
świeżymi podgrzybkami, plastrami marchewki i zieloną pietruszką po żydowsku
z dodatkiem białego wytrawnego wina i prażonym plastrem sera Corregio
w barszczu czerwonym lub w bulionie
podawana z łazankami z odrobiną kawioru i liśćmi pietruszki
z boczniakiem doprawiona majerankiem i gałką muszkatołową
z marynatami doprawiona pomidorami i śmietaną
na zakwasie z wędzonką i jajkiem
na aromatycznym śmietanowym sosie z borowikami w asyście gotowanych warzyw: kwiatów brokuł, kalafiora i marchwi
z liofilizowanym groszkiem z musem marchwiowo-ziemniaczanym
z masłem koperkowym i paloną cytryną z pieczywem (danie wg wagi)
z aromatycznymi podgrzybkami i cebulą (danie wg wagi)
z kozim serem glazurowanym w miodzie i pomarańczy burakiem, orzechem włoskim i granatem z dressingiem miodowo-musztardowym
prażonego ziarna słonecznika przyprószona serem correggio z sosem na bazie octu balsamicznego
wędzonym boczkiem, pomidorem, pokropiony dresingiem balsamico
w asyście cukinii, marchwi demi-glace z zapiekanką ziemniaczaną
grillowana z jabłkiem w syropie z agawy i jaśminowym ryżem
z grillowanymi boczniakami z purée ziemniaczanym i anyżowo-pomarańczowym burakiem
w winie z emulsją malinową, solirodem i purée selerowo-ziemniaczanym
na chrupiących plackach ziemniaczanych z podgrzybkami w sosie śmietanowym lub z podgrzybkami w sosie własnym
podawana z pieczywem, musztardą i tartym chrzanem
w imbirze i sosie sojowym z brokułem, porem, marchwią i pieczarką
w brokułach w sosie śmietanowym na bazie białego wina
w białym sosie
z kiszonej kapusty i grzybów leśnych
z farszem z ziemniaków i białego sera w okrasie z masełka i bułki
w złocistej okrasie z cebuli
w sosie z sera pleśniowego
kapustą i grzybami leśnymi w złocistej okrasie z cebuli
z miodem i orzechami włoskimi
przełożone bitą śmietaną
z żurawiną lub wiśnią w polewie czekoladowej
w naleśnikowej sakiewce z bitą śmietaną i czekoladą
przełożone bitą śmietaną i przyprószone czekoladą
z owocami, likierem i bitą śmietaną
z dresingiem z oliwy z pestek dyni
z lodami, czekoladą i bitą śmietaną
z konfiturą, twarożkiem i bitą śmietaną polane czekoladą
cynamonem i konfiturą jabłkową
i suszonych pomidorów z klasycznymi dodatkami
z kminem i gruszką podany z sosem żurawinowym
jabłka i śliwki z ogórkiem kiszonym na pieczywie
z czosnkiem, sezamem i pieczywem
z owocem jałowca, cebulą i czerwoną papryką
z czosnkowym sosem z tofu
z prażonymi migdałami
z sezamem
z wasabi
z podgrzybkiem i ciemną kaszą gryczaną
z pomarańczą
z wakame i tofu
z boczniakiem i makaronem
przyprószone płatkami drożdżowymi
cieciorką, kapustą kiszoną i boczniakiem gotowane w burakach
ze świeżą natką pietruszki i wyspą sałat
i chipsem ziemniaczanym
okryte słodką kapustą z sosem pieczarkowym
z boczniakiem, suszonymi pomidorami i liśćmi szpinaku
skropiony dressingiem balsamico i okryty kiełkami brokułu
suszonych pomidorów, tofu oraz prażonego ziarna słonecznika, z sosem na bazie octu balsamicznego
orzechami włoskimi oraz wegańskim parmezanem
polane syropem z agawy
i czekoladowym kremem z daktyli
marynowane w rumie i soku z cytryny
i kremem kokosowym
z mixem sałat i sosem oliwkowo- paprykowym.
Grupa krwi: A, B, O, AB.
serwowane z rukolą, skropione sosem oliwkowo – warzywnym.
Grupa krwi: B, 0.
marchwi, pietruszki i buraka.
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
z polędwicy wołowej, kaczki i tuńczyka z dresingiem paprykowo – koperkowym.
Grupa krwi: 0.
z serem feta i smażoną cebulą.
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
z sosem jogurtowo-chrzanowym.
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
w złotej panierce bezglutenowej.
Grupa krwi: A, 0.
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
Grupa krwi: A, 0, AB.
z dodatkiem białego wytrawnego wina.
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
ze świeżymi liśćmi bazylii.
Grupa krwi: 0, AB.
Grupa krwi: A, 0, AB.
z podgrzybkiem i kaszą gryczaną (A, 0) lub jęczmienną (B, AB).
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
z boczniakiem i makaronem ryżowym.
Grupa krwi: A, 0, AB.
z podgrzybkiem w asyście gotowanych szparag zielonych i kopru.
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
z sosem koperkowym (danie wg wagi).
Grupa krwi: A, B, 0.
z grillowanymi Boczniakami podawana z duszonym burakiem.
Grupa krwi: B, 0.
z warzywami na aromatycznym sosie ostrygowym.
Grupa krwi: 0.
gotowana z kwiatami hibiskusa na wyspie sałat.
Grupa krwi: A, 0.
okryte słodką kapustą z sosem pieczarkowym.
Grupa krwi: B, AB.
z grillowanymi warzywami z sosem pomidorowo – paprykowym.
Grupa krwi: 0, AB.
z zielonymi szparagami, cebulą, przyprószone koprem.
Grupa krwi: B, AB.
z zielonymi szparagami, cebulą, przyprószone koprem.
Grupa krwi: A, 0.
papryką, podsmażoną cebulą czerwoną skropione dressingiem okryte kiełkami brokułów.
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
koktajlowych pomidorów, tofu, papryki z dresingiem paprykowo - czosnkowym.
Grupa krwi: 0, AB.
jajkiem gotowanym na twardo oraz wegańskim parmezanem.
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
z dresingiem z oliwy z pestek dyni oraz z ogórkiem (dla grupy krwi B).
Grupa krwi: B, AB.
marynowane w soku z cytryny.
Grupa krwi: B, 0.
z żurawiną polane syropem z agawy.
Grupa krwi: A, B, 0, AB.
Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania oraz możliwość zmian ustawień plików cookies znajdują się w Polityce prywatności.
Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez Manor House sp. z o.o., Księdza Karola Kościowa 24A, 97-500, Radomsko Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań i mierzenia ich skuteczności). Zmiany ustawień plików cookies możesz dokonać w ustawieniach.