Newsletter
 

Rezerwacja

 
Pobyt we Dwoje w SPA
Zapraszamy do spędzenia kilku chwil z najbliższą osobą w atmosferze harmonii i luksusu w Manor House...
Relaks i Energia w SPA
Wybierz jeden z pobytów SPA w Manor House i napełnij się pozytywną energią...
Szkoła Hippiki i SPA
W Stajni Manor House początkujący i zaawansowani jeźdźcy znajdą ofertę dla siebie...
Zobacz wszystkie oferty
 

Wykwintne Dania

 

symbol Zapraszamy do naszej restauracji znajdującej się w XIX-wiecznej Stajni Platera symbol

salaDo Państwa dyspozycji oddajemy klimatyczną karczmę z barem i dużą klimatyzowaną Salę Biesiadną z antresolą, w których serwujemy dania kuchni polskiej, kuchni wegańskiej i nie tylko.

Bogata oferta potraw, kawy parzonej na różne sposoby, win, alkoholi i drinków została tak skomponowana, aby zaspokoić różne upodobania naszych Gości.

Zapraszamy do poznania wykwintnych dań w restauracji Manor House:

 

 

Restauracja Manor House oferuje szeroki wybór win również dla koneserów.

Współpraca z Wine4you, dystrybutorem prestiżowych marek wina, jest gwarancją najwyższej jakości alkoholi. Oferowane wina zostały bardzo starannie wyselekcjonowane przy współpracy z cenionym sommelierem i wybitnym znawcą win - Jarosławem Cybulskim, wieloletnim doradcą przy kancelarii Prezydenta RP w zakresie doboru win i potraw na oficjalne przyjęcia Głów Państw.

 

 

Dużą wagę zwracamy na jakość produktów, z których przygotowujemy posiłki w hotelowej restauracji. Stawiamy na regionalne produkty, soki z ekologicznych gospodarstw, ożywioną wodę Grandera, co pozytywnie wpływa na smak i jakość serwowanych potraw.

Świadomi, że warunki w jakich żyją kury nioski mają ogromny wpływ na jakość jaj, już w 2015 r. zrezygnowaliśmy z jaj chowu klatkowego zastępując je jajami z wolnego wybiegu. Współpracujemy z lokalną fermą drobiu, która hoduje kury na własnych paszach, opierających się na dobrze zbilansowanych makro- i mikroskładnikach, bez konserwantów, antybiotyków, mączek czy innych stymulatorów, objętych nadzorem weterynaryjnym oraz z dostępem do zielonego, zalesionego wybiegu.

ZestawW restauracji Manor House SPA jaja od kur z wolnego wybiegu podaje się w różnej postaci, np. jako jaja sadzone, omlety czy jajecznicę. Używa się ich także jako składniki różnych dań powstających w hotelowej kuchni, takich jak: pierogi, racuchy i pieczone ciasta. Również kupowane półprodukty spełniają to kryterium, czego najlepszym przykładem jest dobrze znany w regionie majonez kielecki.